logo
Provozní dispečink
Hlášení poruch, úpravy parametrů
Tel.: +420 567 300 807
Mobil: +420 603 105 685
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Slunečné dny v Jihlavě!

Slunečné dny v Jihlavě!



I v Rakousku se píše o Jihlavě.

V informačních listech koncernu Energie Steiermark vyšel článek o instalaci solárního zařízení na ohřev teplé užitkové vody, který byl nainstalován na bytovém domě "Březinova 126" v Jihlavě.

Překlad článku:

Koncern Energie Steiermark klade důraz v českém městě na obnovitelné zdroje energie.

Již v roce 2012 bylo v Jihlavě otevřeno zařízení na spalování biomasy. Nyní startuje u obytných domů pilotní projekt k ohřevu teplé užitkové vody pomocí solárního zařízení.

„Jedná se o první zařízení na ohřev teplé užitkové vody pomocí solárních panelů, které je napojeno na blízký teplovod. Toto zařízení je v provozu již asi měsíc a vyrábí teplou vodu pro 22 bytů,“ vysvětluje vedoucí oddělení (Business Development) Thomas Possert. Celkové investiční náklady na toto zařízení obnáší zhruba 16.000 EUR. Smlouva o poskytování energetických služeb pro zákazníky je uzavřena na dobu 15 let. Projekt vzbudil ve městě pozornost.

Mezitím již došlo k dalším poptávkám od investorů a aktuálně byla uzavřena smlouva na takovéto další zařízení. „Vidíme tento projekt nejenom jako atraktivní možnost získání nových zákazníků, ale také jako šanci snížit ve městě emise CO2, doplňuje Klaus Barthl (Business Development)“.