logo
Provozní dispečink
Hlášení poruch, úpravy parametrů
Tel.: +420 567 300 807
Mobil: +420 603 105 685
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Biomasa - zahájení topné sezóny 2012/2013

Biomasa - zahájení topné sezóny 2012/2013



Dne 13. listopadu 2012 proběhlo v Jihlavě na kotelně U Hřbitova zahájení topné sezóny 2012/2013 s nově nainstalovaným zařízením na spalování biomasy za účasti zástupců Statutárního města Jihlavy a nejvyššího vedení společnosti Energie Steiermark AG.

Pan Vladimír Nedvěd, jednatel JIHLAVSKÝCH KOTELEN, s.r.o., seznámil přítomné s některými vlastnostmi projektu, které vyjadřují kladný přístup společnosti k otázkám využívání alternativních paliv při zajišťování energetických služeb. Ve své řeči se krátce vrátil do historie kotelny a přes současnost nastínil i pohled do brzké budoucnosti, kde především zdůraznil záměr společnosti instalovat elektrofiltr na předmětném zařízení.

Pan Vymazal, primátor Statutárního města Jihlava, a pan DI Olaf Kieser, člen představenstva společnosti Energie Steiermark AG, měli ve svých projevech jednu společnou myšlenku: „Partnerství, které bylo v Jihlavě navázáno má pevný základ, probíhá znamenitě a díky tomuto projektu pociťujeme souznění mezi ekologií a budoucností.“

„Energie Steiermark se stala v Jihlavě jedničkou na trhu zásobování teplem. Vzhledem k ochraně životního prostření je přechod na obnovitelné energie do r. 2020 obzvláště důležitý. Jedná se o důsledné pokračování upevňování naší pozice na trhu do budoucnosti,“ uvedl předseda představenstva Energie Steiermark AG DI Christian Purrer.

Kotelna na biomasu o výkonu 3 MW v lokalitě U Hřbitova v hodnotě téměř 50 milionů bude vytápět část krajského města již druhou topnou sezónu (1500 bytů a 7 tisíc metrů čtverečních nebytových ploch).

 

Kotelna K7-U Hřbitova 21

Kotelna K7 U Hřbitova 21, Jihlava

null

Kotelna K7 U Hřbitova 21, Jihlava

null

Zleva: Ing. Jan Diviš, Vladimír Nedvěd, Dipl.-Ing. Gerald Moravi, Dipl.-Ing. Christian Purrer, RNDr. Petr Pospíchal, Ing. Jaroslav Vymazal, Dipl.-Ing. Olaf Kieser, MMag. Werner Ressi

null

Zleva: Dipl.-Ing. Christian Purrer, RNDr. Petr Pospíchal, Ing. Jaroslav Vymazal, Dipl.-Ing. Olaf Kieser

null

Vladimír Nedvěd

null

Ing. Jaroslav Vymazal

null

Dipl.-Ing. Christian Purrer

null

Dipl.-Ing. Christian Purrer a Vladimír Nedvěd

null

Dipl.-Ing. Olaf Kieser

null

Dipl.-Ing. olaf Kieser

null

Ing. Jan Diviš, prohlídka kotelny

null

Prohlídka kotelny

null